U wordt afgemeld door de webserver over  seconden wegens inactiviteit. Aanpassingen worden niet opgeslagen. Klik hier om aangemeld te blijven.

Welkom bij de (web)winkel LeesLETTERS, speciaal voor kinderen die lezen lastig vinden.

Naast makkelijk te lezen boeken en theaterleesboeken selecteren we uit het totale aanbod aantrekkelijke, rijke en toegankelijke kinderboeken: voor elke (zwakke) lezer wat wils.
Voor leerkrachten, ouders, leesconsulenten, ib-ers, dyslexiespecialisten, logopedisten, RT'ers én kinderen.

facebook

Missie LeesLETTERS


Hoe fijn en belangrijk is het om als kind met een tevreden gevoel een boek dicht te slaan, als het je is gelukt om een heel boek van kaft tot kaft uit te lezen! Wanneer je als een berg tegen lezen opziet, dan kunnen niet al te dikke boeken, die spannend en toch niet kinderachtig zijn, eenvoudig geschreven, een mooie opstap zijn om een positieve leeservaring op te doen. Bij het zoeken naar toegankelijke aantrekkelijke boeken voor kinderen met leesproblemen, raden we aan om breed uit het totale aanbod te selecteren. Daarnaast is het belangrijk om rijke teksten aan te bieden uit het totale aanbod aan kinderboeken, in zoveel mogelijk verschillende vormen. Er zijn veel meer boeken geschikt dan alleen de speciale ‘makkelijk-lezen-series’. Zoveel kinderen, zoveel voorkeuren!
In onze winkel bieden we een ruim, gevarieerd aanbod aan.


Speciaal Makkelijk lezen

In het assortiment van de (web)winkel leesLETTERS zijn verschillende speciaal makkelijk te lezen boeken te vinden, zoals de Makkelijk-Lezen-Stilton-boeken, reeksen als Boemerang, KokkelsZoeklicht, Zoeklicht toptitels, Piraatjes, Walt Disney.


Nog veel meer smaken

Daarnaast hebben we andere boeken die we graag aanbevelen, omdat een gevarieerd aanbod in series, genres, boeksoorten ervoor zorg dat er voor ieder wat wils is.

- Korte afgeronde teksten, zoals gedichten en moppen

- Samenlees-, toneel- en theaterleesboeken hebben gemeen dat het kind ‘er niet alleen voor staat’, je leest immers hardop samen, en dat het aantrekkelijke leesvormen zijn om ook thuis mee te oefenen

- Serieboeken zijn in het algemeen aantrekkelijk, omdat kinderen zich vertrouwd gaan voelen in een serie. Herkenbaarheid helpt enorm om de drempel van een nieuw boek te nemen. Tip: lees (een hoofdstuk van) een eerste deel voor, zodat een kind in de serie wordt gelanceerd. En bevalt een serie goed, dan smaakt het naar meer. Binnen de serieboeken zijn de Graphic Novels een belangrijke categorie: veel visuele ondersteuning, bijv. zoals de mutsen en de losers, Max Kruimel, e.d. Maar er zijn meer serieboeken met veel illustraties en een ruime bladspiegel, bijv. Kapitein Onderbroek, Lotte Laat maar, serie ‘Wondere Wereld’, Rory de Raaf, Dikke Vik en Vieze Lies, Lotte Wirwar, B.O.J., Monstersnackbar, Max Modderman, Koen Kampioen, Slimme Rik, Silvester…etc.

- Sommige boeken zijn niet speciaal geschreven voor zwakke lezers, maar zijn wel erg aantrekkelijk voor de doelgroep: AVI-kanjers, Robotoorlog en Tijger-lezen zijn daar voorbeelden van.

- Informatieve boeken over diverse onderwerpen (race-auto’s, cavia’s, dinosauriërs, vliegtuigen, paarden, dolfijnen). Daarbij is gelet op een ruime bladspiegel, verhouding beeld/tekst.

- Informatieve doe boeken, waar je lekker in kunt snuffelen en niet alleen leest, maar ook aan de slag kunt gaan, in aansluiting bij jouw interessegebied.

- Stripboeken, zowel verhalend, informatief als speciale strips voor beginnende lezers.

- Kinderboeken die verfilmd zijn, waardoor je na het zien van de film het boek kunt gaan lezen en je je vertrouwd voelt met het verhaal en de personages.

grootst groter normaal