U wordt afgemeld door de webserver over  seconden wegens inactiviteit. Aanpassingen worden niet opgeslagen. Klik hier om aangemeld te blijven.

Welkom bij de (web)winkel LeesLETTERS, speciaal voor kinderen die lezen lastig vinden.

Naast makkelijk te lezen boeken en theaterleesboeken selecteren we uit het totale aanbod aantrekkelijke, rijke en toegankelijke kinderboeken: voor elke (zwakke) lezer wat wils.
Voor leerkrachten, ouders, leesconsulenten, ib-ers, dyslexiespecialisten, logopedisten, RT'ers én kinderen.

facebook

DE DRAKENPROFETIE

DE DRAKENPROFETIE

DE DRAKENPROFETIE

€ 17,99

9789025775483

winkelmandje

Een voltallig basisschoolteam kwam voor een spoedcursus leesplezier naar onze kinderboekwinkel. Als kleuterjuf had één van de teamleden niets te doen in haar klasje met kinderen die niet van lezen hielden maar wel in haar thuissituatie met een zoon (10) met dyslexie. Na de lezing besloot ze hem een keer mee te nemen naar de winkel.In de kerstvakantie kwamen ze en hebben we samen met hem twee boeken uitgezocht. Eén informatief boek en bovengenoemd leesboek. De boeken leken hem wel leuk maar het lezen ervan was echt een kwestie van 'moeten'. 


We springen over naar de voorjaarsvakantie. Daar stond hij weer aan de toonbank met deel twee van de Vleugels van vuur in zijn handen en een brandende vraag: 'Hoeveel delen zijn er van deze serie?' 'In het Nederlands vertaald nu nog maar drie maar in het Engels zijn het er al 15'. Het is maar goed dat de winkel een hoog plafond had, want hij sprong een gat in de lucht. 
Een maand later waren ze er weer om de volgende twee delen te halen. Want ze hadden een vrij te besteden middag op school, en dan moet je toch echt wel iets te lezen bij je hebben, aldus de jongen die drie maanden geleden nog een hekel aan lezen had.

Succesverhaal van: Femmie van Dodewaard - Medewerker Kinderboekwinkel de Giraf

'Vleugels van vuur' 
Zeven drakenstammen zijn al generaties lang verwikkeld in een uitzichtloze oorlog. Alle hoop is gevestigd op vijf jonge draken die volgens een oude profetie vrede zullen brengen in het koninkrijk. Klei is een van die vijf uitverkoren draken. Hij leidt een verborgen bestaan in een grot waar hij door een geheimzinnig genootschap tegen zijn zin wordt vastgehouden. Daar wordt hij opgeleid tot strijder. Maar wil hij dat wel zijn? Als hij samen met de andere vier draken uit de grot weet te ontsnappen om op zoek te gaan naar hun families, blijkt de drakenwereld nog meedogenlozer dan ze altijd verteld is. In het zinderende avontuur dat volgt, ontdekt Klei dat hij misschien niet de grootste strijder is, maar wel beschikt over een uitzonderlijke heldenmoed. En die is hard nodig om het leven van zijn vrienden te redden en de eerste stappen te zetten op weg naar de vrede...

Een spannend avontuurlijk verhaal met rijke tekst.

Door Tui T. Sutherland bij uitgeverij Gottmer

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie:

Dyslexie / Succesverhalen

grootst groter normaal